Jak powinien smakować idealny barszcz wigilijny? Jaki jest przepis na pyszne pierogi z kapustą? Co przygotować, kiedy w przedświątecznej gorączce brakuje nam czasu? – te i inne sekrety kulinarne z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia zdradziły nam gospodynie KGW i członkinie Stowarzyszenia Przyjaciół Gminy Głowno „Szansa”.
Gospodynie z gminy Głowno, czyli reprezentantki KGW i członkinie stowarzyszenia „Szansa”. W natłoku przedświątecznych obowiązków znalazły czas na pamiątkowe zdjęcie. fot. Agnieszka Wojcieszek
Jednym z nich są trzy smaki barszczu czerwonego: słony, słodki i kwaskowy, które decydują o jego znakomitości. Pozornie, przepis na lubianą wigilijną zupę wydaje się prosty, a lista składników, jakie wykorzystamy do jej przygotowania jest bardzo krótka.
Wystarczą buraki, woda, majeranek, liść laurowy i ziele angielskie oraz trochę innych przypraw, wśród których prym wiodą cukier, sól i pieprz.
Kluczem do kulinarnego sukcesu jest jednak ich odpowiednie połączenie, które zapewnić ma równowagę wszystkich smaków.
Jak to zrobić – dowiesz się w najnowszego numeru Wieści z Głowna i Strykowa oraz z wydania cyfrowego.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS