A A+ A++

Gruzińska historia produkcji wina sięga ok. 8 tysięcy lat. Tradycją jest przekazywanie receptury z pokolenia na pokolenie. Metoda produkcji wina w glinianych amforach tzw. kvevri została uznana przez UNESCO za część Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego. W Adżari proces produkcji wina poznaje delegacja z Dolnego Śląska prezentując swoje specjały z regionu. Wydarzenie odbywa się w ramach projektu “Going Global”. 

Reklama

Reklama

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBycie starym i schorowanym jest coraz droższe.
Następny artykułIX Festiwal Kultury Beskidu Wyspowego „Beskidzkie Rytmy i Smaki” w Tenczynie