W Dolinie Trzech Stawów w Katowicach stanął nowy foodtruck z frytkami i burgerami. Za najdroższe trzeba zapłacić aż 45 zł, co mocno rozzłościło wielu ludzi. – To dokładnie obliczona cena uwzględniająca koszty – zapewnia szef kuchni i podaje, ile kosztują mięso, boczek, bułka, gaz i pracownicy.
Nowy foodtruck oferuje burgery, a do tego frytki w dwóch wersjach i kimchi.
Klasyczny burger w tym miejscu to bułka maślana z wołowiną, cheddarem, sałatą, pomidorem i cebulą. Kosztuje 39 zł. Burger z dodatkiem bekonu kosztuje 45 zł, a jeśli zamiast bekonu w burgerze znajdzie się jalapeno i guacamole, cena jest o 1 zł niższa. Najdroższy jest burger włoski, czyli taki z pancettą, mozzarellą i pesto z czosnku niedźwiedziego. Kosztuje prawie 50 zł.
Najdroższa kanapka w tym zestawie – bułka z wołowiną i pastramito – kosztuje 54 zł. Za “wypasione frytki”, czyli takie z pastrami i rukolą, trzeba zapłacić 33 zł, ale są też zwykłe – za 8 zł.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS