A A+ A++

Młode ziemniaki mogą być bazą pysznych placków. Potrzebujemy kilograma kartofli, które dokładnie szorujemy, po czym ścieramy – połowę na tarce o grubych oczkach, resztę – na drobnych. Powstałą masę przekładamy na duże sito umieszczone nad miską. Dokładnie odciskamy sok, który pozostawiamy na kwadrans, by na dnie osiadła warstwa skrobi, zwana niegdyś krochmalem. Następnie zlewamy wodę z wierzchu, a osad przekładamy do ziemniaków. Dodajemy do nich dwa jajka, posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorkiem, przeciśnięty przez praskę czosnek (2 ząbki), mąkę pszenną (łyżka) oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNie tylko elektrownia jądrowa. Koreańczycy chcą współpracować także przy wodorze
Następny artykułTSUE orzeka o praworządności w Polsce. Nagromadzenie spraw przed Trybunałem