Dzisiaj, 5 czerwca (13:15)
Mrożenie to jedna z najpopularniejszych i najlepszych metod przechowywania żywności. Zamrożone produkty zachowują swój smak i zapach i nie tracą wartości odżywczych – możemy więc w pełni korzystać z ich zalet. Niestety, nie wszystkie produkty nadają się do mrożenia, a zamrażanie części z nich może być niebezpieczne! Co znajduje się na tej liście?
Mrożenie jedzenia ma sporo zalet – pozwala na mądre gospodarowanie pożywieniem i gotowanie “na zapas”, zapobiega jego marnowaniu, ułatwia oszczędzanie. Mimo to, warto wiedzieć, że nie wszystkie produkty można mrozić, a te raz odmrożone kategorycznie nie mogą trafić ponownie do zamrażalnika. Oto lista produktów, które s … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS