A A+ A++

Przysmak ma jednak dość krótką historię, sięgającą lat 20. XX wieku. Jego twórcą był ponoć Keiniro Nakanishi, który, zanim został znanym naukowcem związanym z prestiżowym tokijskim Uniwersytetem Waseda, uczęszczał do pobliskiego liceum i stołował się w jednym z okolicznych barów. Znudzony serwowanymi tam monotonnymi posiłkami, zaprezentował szefowi kuchni własną propozycję, czyli panierowany kotlet schabowy na ryżu, podawany z lekko ściętymi jajkami i odpowiednio doprawioną, duszoną cebulą.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBrudna szczotka może szkodzić włosom. Oto, jak konkretnie należy o nią dbać
Następny artykułPiotr Naimski: “Tu nie chodzi tylko o ruble. Rosja chce siać niezgodę w UE”