– Właściwie mamy w naszym gospodarstwie wszystko. I las, i łąkę, i ogród, sad, a w nim agrest, czereśnie, truskawki. Tu, na wsi, życie wygląda inaczej. Toczy się powolnym tempem w rytm cyklu natury. Już myślę, że na wiosnę zasieję konopie siewne i różne zioła. Może nawet zostaniemy zielarzami… Teraz dużo czytam o medycznych właściwościach ziół. (…) Mamy olbrzymie pole jarmużu, zeszłej jesieni uzbieraliśmy go mnóstwo. Opłukaliśmy starannie, wysuszyliśmy i jeszcze mamy go trochę w zamrażalce. Mamy zamrożone jagody, aronię, prawdziwki i kurki, w ziemiance cebulę i ziemniaki, a w spiżarni półki pełne przetworów – dodała w wywiadzie.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS