12-04-2022
Udostępnij ten artykuł znajomym:
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany o rozszerzeniu dobrowolnego wycofania wyprodukowanych przez belgijski zakład firmy Ferrero produktów marki Kinder ze względu na potencjalne powiązanie z ogniskiem zatruć pokarmowych wywołanych Salmonella Typhimurium.
Wszystkie produkty marki Kinder wyprodukowane przez belgijski zakład firmy Ferrero, bez względu na numer partii oraz datę minimalnej trwałości, podlegają obecnie wycofaniu. Produkty wprowadzone na rynek Polski z tego zakładu są określone poniżej.
Szczegóły dotyczące wycofywanych produktów (aktualizacja na podstawie informacji Ferrero Polska Commercial z dnia 11.04.2022):
Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli.
Ferrero Polska Commercial podjęła następujące działania:
Infolinia: 801 550 550 Adres e-mail: [email protected]
Grupa Ferrero wyżej wymienione działania podjęła na wszystkich zainteresowanych rynkach w sposób skoordynowany i jednolity, Grupa Ferrero na bieżąco monitoruje na rynkach i niezwłocznie podejmuje adekwatne działania.
Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania produktów z rynku.
Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktów objętych komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionych produktów, należy skontaktować się z lekarzem.
źródło: GIS / red.
12-04-2022
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS