Dzieci z najmłodszej grupy przedszkolnej z Zespołu Szkół w Krynce miały okazję samodzielnie przygotować owocowe sałatki. Szykując owocową ucztę poznawały też zasady zdrowego odżywiania.
Prawidłowe żywienie ma wielki wpływ na zdrowie i rozwój małych organizmów. Wiedzą o tym doskonale 3-latki, które podczas zajęć własnoręcznie przygotowały sałatkę owocową. Jak na prawdziwych kucharzy przystało, przygotowanie sałatki rozpoczęli od rozwoju zmysłu smaku, poprzez rozpoznawanie z zasłoniętymi oczami smaku przyniesionych do przedszkola owoców. Dzieci poznały też zasady higieny podczas przyrządzania posiłków. Następnie samodzielnie kroiły owoce.
Samo wykonanie jak również degustacja przyniosły przedszkolakom wiele radości i ogromną dawkę witamin.
informacja i zdjęcia: Małgorzata Karpińska/Zespół Szkół w Krynce
AKup [ja]
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS