A A+ A++

Przepisów na baby wielkanocne jest całe mnóstwo. Kiedy przychodzi co do czego, czyli wielkimi krokami zbliżają się święta Wielkiej Nocy, nie wiadomo, który przepis wypróbować, który nie pokona nas złożonością przygotowania, sprosta wymaganiom naszych gości i naszym rzecz jasna. Do wyboru mamy klasykę, czyli babę drożdżową, marmurkową, piaskową, cytrynową, a nawet gotowaną. Opcja drożdżowa nie jest dla wszystkich – wymaga bowiem czasu i cierpliwości. Dużo szybsza w przygotowaniu jest babka piaskowa. Do babki gotowanej z kolei potrzebujemy specjalnej formy do gotowania na parze. To dodatkowy wydatek, ale rekompensuje go puszyste i lekkie ciasto, które dzięki gotowaniu otrzymujemy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTargi budownictwa 2022 Jaworzno
Następny artykułBERLIŃSKI PUNK ART W KĘTRZYŃSKIM RASTART’cie