A A+ A++

W dniu 21 marca 2022 r. policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Kielcach zabezpieczyli ponad 206 kilogramów marihuany, blisko 18 kilogramów haszyszu o łącznej czarnorynkowej wartości ponad 13 milionów złotych.

-W dniu 21 marca 2022 r., w Gdyni, policjanci podjęli działania wobec 42–latka, kierującego samochodem ciężarowym –poinformowało Biuro Prasowe Komendy Wojewódzkiej Policji w Kielcach. Na naczepie pojazdu policjanci ujawnili kilkutonową metalową konstrukcję, która została przywieziona z terenu Hiszpanii. Wspólnie z funkcjonariuszami Wydziału Morskiego Zwalczania Przestępczości Krajowej Administracji Skarbowej potwierdzili, iż wewnątrz konstrukcji znajdują się podejrzane pakunki. Po dokonaniu odwiertu, przy pomocy odpowiedniego sprzętu pobrali próbkę z jednej z paczek. Ta z kolei została poddana badaniu narkotykowym testerem. Po chwili wyszło na jaw, że w środku ukryta jest najprawdopodobniej marihuana. Wówczas do działań wkroczyli funkcjonariusze z Państwowej Straży Pożarnej w Gdyni, którzy rozcięli poszycie metalowej konstrukcji. Szybko okazało się, że 42–letni mieszkaniec województwa pomorskiego przewoził ponad 206 kilogramów marihuany, blisko 18 kilogramów haszyszu.

Wszystkie zabezpieczone specyfiki trafiły do kryminalistycznego laboratorium. 42–latek w Prokuraturze Okręgowej w Kielcach usłyszał zarzut wewnątrzwspólnotowego przywozu znacznej ilości środków odurzających, za co grozi minimum 3-letni pobyt w zakładzie karnym.

W dniu 23 marca 2022 r. Sąd Rejonowy w Kielcach zdecydował o tymczasowym aresztowaniu mieszkańca województwa pomorskiego na okres 3 miesięcy.

Print Friendly, PDF & Email
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł#FoodFeelsGood – startuje Restaurant Week! Przedstawiamy restauracyjne debiuty wiosennej edycji Festiwalu w Warszawie!
Następny artykułW Nadleśnictwie Jugów trwa porządkowanie lasów