A A+ A++

Rzodkiewka jest jednym z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Jej niepowtarzalny smak i kolor sprawiają, że staje się świetnym dodatkiem do wielu dań. Dodatkowo zawiera witaminy A, C i te z grupy B oraz minerały – potas, siarkę, cynk czy fosfor. Mimo iż warzywo posiada wiele prozdrowotnych właściwości, nie wszyscy mogą je jeść. Kto powinien uważać na rzodkiewkę?

Po rzodkiewkę chętnie sięgamy przez cały rok. To świetny dodatek do kanapek, serków czy sałatek. Jest też dobrą, niskokaloryczną przekąską.

Rzodkiewka: źródło witamin i minerałów

Rzodkiewki bogate są w witaminy i minerały. To przede wszy … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKiermasz dla Kacpra
Następny artykułSzwajcaria zamrozi majątki oligarchów? Morawiecki o “odcięciu tlenu od machiny wojennej Putina”