A A+ A++

Każda z wysp słynie z innych specjałów: Fuerteventura – serów, Gran Canaria – pomidorów, La Gomera – miodów, zaś Lanzarote – kukurydzy. Najsłynniejsza z nich, czyli Teneryfa ma idealne warunki do uprawy ziemniaków, które dotarły tutaj już w XVI wieku na pokładach statków hiszpańskich konkwistadorów powracających z wypraw do Ameryki. Kilkanaście tutejszych gatunków, wyróżniających się niezwykłymi walorami kulinarnymi, posiada unijny certyfikat “Chroniona nazwa pochodzenia”.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPraca Oleśnica. Nowe oferty zatrudnienia w powiecie oleśnickim
Następny artykułPosiedzenie Miejskiej Rady Seniorów 21 marca 2022 roku