A A+ A++

“Dzięki dużej zawartości zdrowych tłuszczów, antyoksydantów i wielu innych prozdrowotnych składników, dieta śródziemnomorska zmniejsza stan zapalny w organizmie. Jest to istotne, ponieważ przewlekły stan zapalny leży u podłoża bardzo wielu chorób, w tym miażdżycy, cukrzycy typu 2, chorób jelit, nowotworów. Odpowiednia podaż składników odżywczych i antyoksydantów wpływa też na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Dieta śródziemnomorska dostarcza dużych dawek witaminy C, beta karotenu, cynku, żelaza, witamin z grupy B i wielu innych związków niezbędnych dla komórek chroniących organizm przez infekcjami” – wyjaśnia na swojej stronie internetowej dietetyczka Justyna Malinowska.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWyniki Międzyszkolnego Konkursu Plastycznego „Mikołaj Kopernik – człowiek o wielu zainteresowaniach i zawodach”
Następny artykułPutin doceniał jego przebiegłość, a ten oszukał Rosję na 2,7 mld dol. “Bogaty i niewinny”