Zwracanie uwagi na ilość generowanych odpadów, ponowne
wykorzystanie produktów, rozsądne zarządzanie zasobami to ważne kroki w
budowaniu postawy ekologicznej, także w miejscu pracy. Jak pokazuje badanie
Dailyfruits aż 81 proc. pracowników uważa, iż pracodawcy powinni wprowadzać
rozwiązania właśnie w nurcie zero waste. 40 proc. respondentów opowiada się za
zamawianiem owoców i warzyw do biur w wymiennych, wielorazowych skrzynkach, 38
proc. za segregacją śmieci i oszczędzanie światła, a na współpracę z dostawcami
wykorzystującymi ekologiczne rozwiązania wskazuje 37 proc. badanych. 29 proc.
ankietowanych chce, by do ich firm trafiały produkty w biodegradowalnych opakowaniach.
Wśród rekomendowanych przez pracowników rozwiązań,
które pozwalają być pracodawcom bardziej eko, pojawia się także lokalizacja
biura umożliwiająca korzystanie z komunikacji miejskiej lub rowerów, jak
również używanie w firmach dystrybutora wo … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS