Tłusty czwartek to dzień, gdy od wczesnego rana ludzie ustawiają się w kolejkach przed cukierniami. Pączki kupują wszyscy, taka tradycja. Nikt nie liczy kalorii, bo to ostatki i wszyscy świetnie się bawią.
Liczy się przepis
– Tradycyjna receptura polega na tym, że ciasto musi dobrze wyrosnąć. Pączki sklejone z nadzieniem też wyrastają. Żeby pączki były dobre, potrzeba co najmniej trzech godzin. To nie jest fast food. Nasi klienci czasami się denerwują, że na pączki w naszej pączkarni trzeba poczekać, ale tyle czasu potrzeba od sypania mąki do sypania drożdży, od wyrobienia ciasta do lukrowania – opowiada Agata Jabłońska z Dobrej Pączkarni w Toruniu.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS