A A+ A++

Kupując syrop klonowy, zauważycie podział na klasy. Kanadyjczycy dzielą syrop na klasy od 1, 2 i 3, a w Stanach Zjednoczonych system klas A, B, C, D ewoluował do klasy A dzielonej na cztery kolory i moce smaków. Syropy klasy B są przeznaczone tylko do gotowania, a klasy C – jako półprodukt przemysłowy. Występują cztery kolory syropu – złoty, bursztynowy, ciemny i bardzo ciemny. Odpowiednio mają one smaki od delikatnego do bardzo mocnego. Za najbardziej klasyczny i uniwersalny uchodzi ten w kolorze bursztynu, o przepuszczalności światła wynoszącej od 50 do 74,9 proc., zapewniający bogaty smak.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBeskidy: Wiatr jeszcze wieje, ale niektóre wyciągi już ruszają
Następny artykuł“Nigdy nie grałem w tak dużym turnieju”. Gwiazdy esportu w Katowicach