A A+ A++

Podziel się na Facebooku

Tweet (Ćwierkaj) na Twitterze

Jesienna słota, zimowe mrozy… a po nich wiosenne osłabienie. To okres, w którym wirusy aż piszczą z uciechy, że mogą dobrać się do naszych organizmów. Trzeba więc sięgnąć po sprawdzoną broń, jaką jest witamina C. Szczególnie osoby o słabszej kondycji powinny o niej pamiętać. Ale generalnie witamina C potrzebna jest KAŻDEMU!

Zostało naukowo udowodnione, że witamina C w znacznym stopniu przyczynia się do poprawy nastroju. Jest bowiem współodpowiedzialna za produkcję tej szczególnej, życiowej energii, która sprawia, że człowiek jest pełen wigoru i z optymizmem patrzy w przyszłość. Organizm bogaty w witaminę C, to organizm silny, energiczny, chętny do działania i odporny na infekcje oraz przeziębienia.

Jesienna melancholia, zimowa ospałość, wiosenna chandra – te „przyjemności” mogą Cię ominąć, jeśli zadbasz o zaopatrzenie swojego organizmu w witaminę C. I najlepiej w tym celu sięgnąć po taką „z górnej półki”, czyli dobrze wchłaniającą się, bez sztucznych i technologicznych dodatków.

Witamina C: udowodnione działanie opublikowane przez EFSA (European Food Safety Authority) to m.in:
– przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego-pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania zębów, naczyń krwionośnych, skóry, dziąseł, chrząstek, kości
– przyczynia się do utrzymania prawidłowej funkcji układu odpornościowego w trakcie i po dużym wysiłku fizycznym
– przyczynia się do ochrony składników komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym.
– zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego
– przyczynia się do prawidłowego pozyskiwania energii w procesach metabolicznych
– przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
– przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
– przyczynia się do prawidłowego przebiegu czynności psychicznych (psychologicznych)
– pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E

Michał Undra specjalista ds. zdrowia, psychodietetyk, ekspert od dietoterapii i medycyny funkcjonalnej z wieloletnim doświadczeniem.

Witaminę C możemy spożywać w postaci proszku, tabletek, a nawet w kroplach.

Quali®-C (krople) to jedyna opatentowana postać witaminy C na rynku europejskim. Spełnia wszystkie wymagania standardów: USP, FCC i Ph. Eur. Jej zalety to wysoka jakość farmaceutyczna, wysoka czystość oraz powtarzalne parametry każdej serii produktu, kontrolowane, mierzone i badane na każdym etapie wytwarzania. Quali®-C polecany jest dla dzieci.

Witamina C Quali®-C (kwas L-askorbinowy) 250 g proszek – to nowość na rynku, wprowadzona przez markę Aliness.

Acai Berry 3200 to jedyny produkt na rynku o tak dużym stężeniu ekstraktu z owoców acai. Obecność chromu gwarantuje dodatkowe rezultaty, gdyż wpływa na zahamowanie łaknienia, natomiast obecność aceroli przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, co ma bardzo duże znaczenie podczas odchudzania, uprawiania sportu czy w okresach dużej zachorowalności np. na wiosnę lub jesienią.

Suplement diety Acerola 125 mg to produkt naturalny zawierający aż 125 mg naturalnej witaminy C w każdej tabletce

Zawarta naturalna witamina C w suplemencie diety Acerola ze Stevią do ssania ogrywa bardzo ważną rolę w naszym organizmie.

Witamina C 1000 mg Plus to jedyna na rynku witamina C w kapsułkach VEGE jako mix Kwasu L-askorbinowego oraz  L-askorbinianu sodu w stosunku 1:1 z dodatkiem bioflawonoidów cytrusowych o stężeniu aż 95%, hesperydyną, rutyną i acerolą.

Więcej informacji: Aliness

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGang diagnostów w rękach świętokrzyskich policjantów. Brali łapówki i fałszowali dokumenty
Następny artykułKE obniżyła prognozy wzrostu gospodarczego dla Polski