Kuchnia działająca w szpitalu powiatowym w Ostrowcu Świętokrzyskim, od 1 lutego będzie gotowała dla pacjentów w opatowskiej lecznicy.
Przetarg na dostarczanie żywienia chorym w szpitalu Świętego Leona w Opatowie wygrał Zespół Opieki Zdrowotnej w Ostrowcu Świętokrzyskim. Z ostrowieckiego szpitala, od 1 lutego, każdego dnia, do Opatowa będą dowożone śniadania, obiady i kolacje.
Dziennie z ostrowieckiej kuchni wyjedzie około 100 posiłków.
Chcemy budować markę naszego szpitala. Posiłki serwowane przez naszą kuchnię są smaczne i pożywne. Kuchnia szpitalna sukcesywnie jest doposażana. Mamy nawet zamiar ponownie uruchomić szpitalną stołówkę
– mówi Tomasz Kopiec, dyrektor ZOZ w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Kuchnia w ostrowieckim szpitalu przygotowuje obecnie około 1 000 posiłków dziennie, które trafiają na szpitalne oddziały oraz do spółki G.V.M CARINT.
Dzienna stawka wyżywienia na jednego pacjenta to około 20 złotych.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS