A A+ A++

Kuchnia działająca w szpitalu powiatowym w Ostrowcu Świętokrzyskim, od 1 lutego będzie gotowała dla pacjentów w opatowskiej lecznicy.

Przetarg na dostarczanie żywienia chorym w szpitalu Świętego Leona w Opatowie wygrał  Zespół Opieki Zdrowotnej w Ostrowcu Świętokrzyskim.  Z ostrowieckiego szpitala, od 1 lutego, każdego dnia, do Opatowa będą dowożone śniadania, obiady i kolacje. 

Dziennie z ostrowieckiej kuchni wyjedzie około 100 posiłków. 

Chcemy budować markę naszego szpitala. Posiłki serwowane przez naszą kuchnię są smaczne i pożywne. Kuchnia szpitalna sukcesywnie jest doposażana. Mamy nawet zamiar ponownie uruchomić szpitalną stołówkę 

– mówi Tomasz Kopiec, dyrektor ZOZ w Ostrowcu Świętokrzyskim. 

Kuchnia w ostrowieckim szpitalu przygotowuje obecnie około 1 000 posiłków dziennie, które trafiają na szpitalne oddziały oraz do spółki G.V.M CARINT. 

Dzienna stawka wyżywienia na jednego pacjenta to około 20 złotych. 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułHat-trick w Górznie. 3 auta w rowie
Następny artykułMistrzostwa Województwa Świętokrzyskiego w Teqballu. Trwają zapisy