A A+ A++

Mąka ze świerszczy jest bogata w błonnik pod postacią chityny (pomaga utrzymać prawidłowy poziom “dobrego” cholesterolu, wspiera regenerację i rozrost komórek nerwowych, sprzyja utrzymaniu zdrowej wagi ciała). Dostarcza sporo witamin z grupy B, zwłaszcza B2 (wzmacnia odporność i wzrok, uczestniczy w wielu ważnych reakcjach, np. przemianach lipidów, węglowodanów i białek) oraz B12, biorącej udział w produkcji czerwonych krwinek i poprawiającej nastrój. W owadziej mące nie brakuje też żelaza, wapnia, cynku, miedzi, manganu czy magnezu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDachowanie na Kieleckiej w Końskich [foto]
Następny artykułKibice na AO przechodzą samych siebie. “Po każdym piep****** punkcie?”