A A+ A++

Do przygotowania dobroczynnego napoju potrzebujemy tylko dwóch składników – wody oraz rodzynek. Jednak bardzo ważne znaczenie ma jakość drugiego z nich. Musimy bowiem znaleźć bakalie, które nie są konserwowane dwutlenkiem siarki (E 220), u osób szczególnie wrażliwych lub uczulonych, zwłaszcza astmatyków, mogącym wywołać nudności, bóle głowy czy problemy z oddychaniem. Poza tym zbyt duże dawki związków siarki niszczą witaminy zawarte w rodzynkach, mogą też blokować przyswajanie kwasu foliowego, a nawet osłabiać system odpornościowy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNowy piłkarz Lechii David Stec: Kiedy pojawiła się propozycja z Gdańska, byłem zachwycony
Następny artykułCzat „Wolnych Mediów” na „Telegramie”