“Przerażające jest to, ile ton żywności marnuje się każdego dnia w domach. Niestety kupujemy coraz więcej, nie zastanawiając się nad tym, czy naprawdę tego potrzebujemy. Mój sposób to planowanie! Przed wyjściem do sklepu zawsze przygotowuję listę zakupów, dzięki czemu wiem, co dokładnie chcę kupić i w jakich ilościach, a żaden produkt nie ulega zmarnowaniu. Coraz częściej kupuję też online, co pozwala uniknąć zakupów impulsowych. (…) Jeżeli jednak po obiedzie czy kolacji zostają resztki, to zawsze próbuję wykazać się kreatywnością w kuchni przygotowując zupełnie nowe dania, dzięki czemu jedzenie nie ląduje w koszu na śmieci” – czytamy na blogu Anny Lewandowskiej”.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS