A A+ A++

Kasztany jadalne, czyli marony zawierają bardzo dużo skrobi, więc łatwo zrobić z nich mąkę, która ma słodki i lekko orzechowy smak. Jest także bogatym źródłem skrobi, zawiera witaminy C, A, E, P, kwas foliowy, a także takie minerały jak miedź, cynk, magnez, żelazo, potas, fosfor i wapń. Dzięki zawartości błonnika oczyszcza jelita. W kuchni mąka z kasztanów może zastąpić mąkę ziemniaczaną lub kukurydzianą, które są używane do zagęszczania zup i sosów.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułUSA. Sąd zakazał karania komandosów z Navy SEAL, za odmowę szczepień przeciw COVID-19
Następny artykułUSA: Komandosi i żołnierze nie mogą być karani za brak szczepionki