Chcemy dobrze wyglądać na Sylwestra
– Ostatni kwartał roku to dla wielu osób mobilizacja, by zdrowo i bezpiecznie popracować nad sylwetką, a przez trzy miesiące dzięki odpowiedniej diecie naprawdę można uzyskać solidne efekty, bo pamiętajmy, że właściwe tempo utraty masy ciało to około 1 kg tygodniowo – mówi Jakub Kukuła, pomysłodawca i właściciel cateringu dietetycznego Kukuła Healthy Food.
Do najczęściej wskazywanych zalet diet pudełkowych według respondentów należą: oszczędność czasu, ułatwianie zdrowego odżywiania oraz regularnego spożywania posiłków. W porównaniu ze styczniem 2020 roku zmieniło się to o tyle, że wówczas o zdrowym odżywianiu prawie nikt nie wspominał, w czołówce powodów było za to odchudzanie.
Nie poprzestano jednak wyłącznie na zaletach. Ankietowani dostrzegają bowiem również wady cateringu dietetycznego – wśród nich padają: wysoką cenę, konieczność spożywania z góry narzuconych posiłków oraz brak pewności co do jakości jedzenia. Przy czym przy wyborze firmy cateringowej kierują się przede wszystkim różnorodnością menu – 75 proc. obecnie, 83 proc. przed dwoma laty. W drugiej kolejności ex aequo z 69 proc. wskazaniem wymieniano możliwość personalizacji diety (np. dieta indywidualna, wykluczenia konkretnych składników), elastyczność godzin dostawy i cenę.
Coraz więcej z nas rezygnuje z mięsa
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS