A A+ A++

Do Wigilii pozostały dwa dni, co oznacza ze czasu na świąteczne zakupy coraz mniej. Na świątecznym stole nie może oczywiście zabraknąć karpia – to element tradycji.

Fontanna działająca w zimę – to nie fanaberia a celowe działanie – by wodę w zbiorniku dla ryb napowietrzyć i by w mroźne dni woda nie zamarzła. To wszystko dla karpia. By ta ryba trafiła na wigilijny stół musi przejść długą drogę.

Jak zaznacza Łukasz Pawełoszek, z gospodarstwa rybackiego w Klukach, cały cykl produkcyjny karpia trwa trzy lata.

Zainteresowanie własnie tą rybą co roku jest duże. Wiele osób podkreśla, że karp na wigilijnym stole być musi – to element tradycji.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRękawice na siłownie są potrzebne?
Następny artykułŻyczenia od Agencji Rozwoju Przemysłu