Tekst i zdjęcie:
Pyszne, niezwykle łatwe muffinki z cukinią
- Czas przygotowania: do 1 godziny
- Stopień trudności: Łatwe
- Pora dnia: Przekąska
- Sposób przygotowania: pieczone
- Liczba porcji: więcej
- idealne dla dzieci
- Na Boze Narodzenie
- karnawal
Składniki:
- mleko, 3 szkl.
- mąka orkiszowa , 250 g
- cukinia, 1 szkl.
- cukier, 1 szt.
- olej roślinny, 1 szkl.
- orzechy laskowe, 1 szkl.
- kakao, 3 łyżk.
- przyprawa do pierników, 1 łyżk.
- soda oczyszczona, 1 łyżecz.
- jajka, 2 szt.
Sposób przygotowania
Cukinię obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj w misce składniki suche – mąkę, kakao, przyprawy, cukier, sodę, orzechy. Osobno wymieszaj składniki mokre – jajka, mleko, olej. Do suchych składników dajemy mokre, dodajemy cukinię i wszystko dokładnie mieszamy. Kiedy otrzymamy gęste, kleiste ciasto przekładamy do foremek na muffinki i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika, na 30 minut.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS