Kmera zauważa też, że oferta jest kapusty czerwonej, białej i buraków jest niewielka. Te produkty trzymane są w chłodniach, bo ich właściciele liczą na dalszą zwyżkę cen. Buraki ćwikłowe i czerwona kapusta są produktami, które podrożały najwięcej. Przed rokiem, w grudniu, kapusta czerwona kosztowała średnio 0,75 zł/kg, obecnie trzeba za nią zapłacić 1,9 zł/kg (o 153 proc.). Natomiast cena buraków ćwikłowych wzrosła z O,70 zł/kg do 1,5 zł/kg (o 98 proc.). Z kolei ziemniaki odmiany irga w tym czasie zdrożały z 0,67 zł/kg do 1,1 zł/kg, czyli o 120 proc.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS