A A+ A++

Już 200 g tej ryby pokrywa nasze dzienne zapotrzebowanie na witaminę A, niezbędną dla sprawnego wzroku, wspomagają odporność oraz utrzymującą prawidłowy stan skóry, włosów i paznokci. Karp dostarcza też sporo witamin z grupy B, niezbędnych do prawidłowej pracy układu nerwowego, a także witaminy D, która w połączeniu z wapniem wzmacnia kości, jednocześnie przeciwdziałając osteoporozie. Nie brakuje w nim składników mineralnych: fosforu, potasu, selenu, cynku, żelaza, siarki i manganu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWe Francji odkryto nowy wariant koronawirusa – IHU
Następny artykułWybieramy drzwi wewnętrzne – na co zwrócić uwagę?