A A+ A++

Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wodę i wbić jajko. Dodać odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę.
Na rozgrzaną dużą patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasta naleśnikowego. Usmażyć naleśniki. Z ciasta powinno wyjść 6 -7 dużych naleśników.
Pieczarki pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię i smażyć, następnie do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na usmażone naleśniki wyłożyć część farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulony. Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i ponownie posypać starym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C, aż ser się roztopi.
Podawać na ciepło polane ketchupem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł2022 rok przyniesie kolejne opóźnienia gier i problemy z dostępnością sprzętu
Następny artykułUczniowie ZSB na praktykach zawodowych w Szwecji