A A+ A++

Ale od początku. Zalewanie garnka wodą, zwłaszcza jeżeli są na nim resztki jedzenia, to przecież pozytyw. Na naczyniu gromadzą się i rozwijają drobnoustroje, jeżeli pozostawimy je niewyczyszczone. Racja, ale najlepiej zanim zalejemy garnek, odczekać, aż wystygnie. Naczynie zalane wodą bezpośrednio po gotowaniu będzie się wypaczało, przez co garnek będzie kołysał się na płycie grzewczej. Co więcej, w konsekwencji nasze jedzenie będzie się nierównomiernie gotowało. Może się również przypalać.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułUFC Vegas 44: Rob Font – Jose Aldo. Wyniki gali
Następny artykułMost na Jasiołce niemal ukończony