W tym tygodniu taki pokaz obył się w Zespole Szkół Hotelarsko-Turystycznych im. Władysława Zamoyskiego w Zakopanem, pod bacznym okiem szefa kuchni hotelu Copernicus z Krakowa.
Kulinarny powrót do korzeni
– Młodzi ludzie mają opanowane smaki pochodzące niekoniecznie z ich środowisk, ale lubią poznawać inne, które są bardzo atrakcyjne. Często jest tak, że nie znają tego, co jest z ich regionu, i okazuje się, że takim egzotycznym smakiem jest jagnięcina. Chciałbym, żeby w swoich kulinarnych przepisach wrócili do korzeni, lepiej poznając swoją kulturę, a produkt, który jest z ich regionu, stał się czymś naturalnym, co mogą pokazać w nowym spojrzeniu i stylu – mówi Marcin Filipkiewicz.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS