A A+ A++

W tym tygodniu taki pokaz obył się w Zespole Szkół Hotelarsko-Turystycznych im. Władysława Zamoyskiego w Zakopanem, pod bacznym okiem szefa kuchni hotelu Copernicus z Krakowa.

Kulinarny powrót do korzeni

– Młodzi ludzie mają opanowane smaki pochodzące niekoniecznie z ich środowisk, ale lubią poznawać inne, które są bardzo atrakcyjne. Często jest tak, że nie znają tego, co jest z ich regionu, i okazuje się, że takim egzotycznym smakiem jest jagnięcina. Chciałbym, żeby w swoich kulinarnych przepisach wrócili do korzeni, lepiej poznając swoją kulturę, a produkt, który jest z ich regionu, stał się czymś naturalnym, co mogą pokazać w nowym spojrzeniu i stylu – mówi Marcin Filipkiewicz. 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKryzys Jagiellonii. Górnik Łęczna zbliżył się do Legii [WIDEO]
Następny artykułKamil Stoch narzeka na konkurs w Wiśle. “To boli, panie władzo”