A A+ A++

Zapisz jako PDF

Tekst i zdjęcie:

Pyszna przekąska, którą zaskoczycie znajomych!

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • na grilla
  • dieta
  • karnawal
  • bezglutenowe

Składniki:
  • sok z cytryny, 2 łyżk.
  • woda, 4 łyżk.
  • słodki sos chili, 1 łyżk.
  • imbir mielony, 1 łyżecz.
  • sos ostrygowy, 2 łyżk.
  • masło orzechowe, 3 łyżk.
  • makaron ryżowy, 100 g
  • czerwona kapusta, 100 g
  • tofu, 1 szt.
  • papier ryżowy, 100 g
  • marchew, 1 szt.
  • ogórek , 1 szt.
  • czerwona cebula, 0.5 szt.
  • sos sojowy, 1 łyżk.
  • sałata, 50 g
  •  
Sposób przygotowania

Marchewkę i ogórek kroimy w słupki. Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w piórka i marynujemy w sosie sojowym. Jeśli nie lubimy ostrości cebuli możemy pominąć ten składnik. Tofu kroimy w słupki. Mieszamy składniki sosu: masło orzechowe, sos chili, sos ostrygowy, sok z cytryny, imbir. Gotujemy makaron ryżowy wg instrukcji na opakowaniu. Papier wyżowy namaczamy w ciepłej wodzie przez kilka sekund. Nakładamy stopniowo składniki: po dwa, trzy składniki – raz rolujemy, dodajemy kolejny składnik rolujemy i na końcu zawijamy do końca. Robimy tak, aż do skończenia składników. Podajemy z sosem.  

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSędzia: Lepiej przesłuchać zdalnie niż czekać na koniec covidu
Następny artykułOlimpijki ponownie na parkiecie [zdjęcia]