Tekst i zdjęcie:
Pyszna przekąska, którą zaskoczycie znajomych!
- Czas przygotowania: do 30 min
- Stopień trudności: Łatwe
- Pora dnia: Przekąska
- Liczba porcji: więcej
- idealne dla dzieci
- dla alergików
- na grilla
- dieta
- karnawal
- bezglutenowe
Składniki:
- sok z cytryny, 2 łyżk.
- woda, 4 łyżk.
- słodki sos chili, 1 łyżk.
- imbir mielony, 1 łyżecz.
- sos ostrygowy, 2 łyżk.
- masło orzechowe, 3 łyżk.
- makaron ryżowy, 100 g
- czerwona kapusta, 100 g
- tofu, 1 szt.
- papier ryżowy, 100 g
- marchew, 1 szt.
- ogórek , 1 szt.
- czerwona cebula, 0.5 szt.
- sos sojowy, 1 łyżk.
- sałata, 50 g
Sposób przygotowania
Marchewkę i ogórek kroimy w słupki. Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w piórka i marynujemy w sosie sojowym. Jeśli nie lubimy ostrości cebuli możemy pominąć ten składnik. Tofu kroimy w słupki. Mieszamy składniki sosu: masło orzechowe, sos chili, sos ostrygowy, sok z cytryny, imbir. Gotujemy makaron ryżowy wg instrukcji na opakowaniu. Papier wyżowy namaczamy w ciepłej wodzie przez kilka sekund. Nakładamy stopniowo składniki: po dwa, trzy składniki – raz rolujemy, dodajemy kolejny składnik rolujemy i na końcu zawijamy do końca. Robimy tak, aż do skończenia składników. Podajemy z sosem.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS