A A+ A++

Jeśli posmakuje nam przyrządzona w ten sposób dynia, możemy zrobić kolejne danie, czyli pikantną zupę z dyni. Do jej przygotowania również potrzebujemy upieczonej dyni, a także: cebulę, czosnek, świeży imbir, kmin rzymski, ostrą paprykę w proszku, natkę pietruszki, sól i pieprz. Upieczone kawałki dyni miksujemy na gładką masę. Cebulę, czosnek i imbir siekamy drobno i podsmażamy na oliwie. Przekładamy do garnka, dodajemy masę dyniową i zalewamy wszystko wodą. Gotujemy pół godziny, doprawiamy papryką, solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki i podajemy z bagietką.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułFC Barcelona przeprowadzi sensacyjny transfer?! Guardiola daje zielone światło
Następny artykułDziałania Wojewódzkie Prędkość