A A+ A++

Zapisz jako PDF

Tekst i zdjęcie:

Pyszna przekąska na codzień i od święta

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • na grilla
  • dieta
  • karnawal
  • bezglutenowe

Składniki:
  • ocet jabłkowy, 4 łyżk.
  • olej, 0.5 l
  • oliwa z oliwek, 0.5 l
  • rozdrobnione zioła, 2 łyżk.
  • ząbek czosnku, 4 szt.
  • zioła prowansalskie, 2 łyżk.
  • ser kozi, 200 g
  • feta, 200 g
  • chilli, 0.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Papryczki oczyszczamy – obcinamy górę, wydrążamy. Sery mieszamy z ząbkiem czosnku i ziołami prowansalskimi. Oliwę i olej rzepakoway podgrzewamy do około 95 stopni Celsjusza. Gotujemy wodę, dodajemy do niej ocet. Wrzucamy do niej wydrążone papryczki – partiami i gotujemy kilka minut. Odcedzamy. Zostawiamy do wystygnięcia. Faszerujemy papryczki i umieszczamy je w słoju. Dorzucamy pokrojone w plasterki ząbki czosnku i zioła. Zalewamy podgrzanym olejem i szczelnie zakręcamy. Zostawiamy do wystygnięcia i przechowujemy w lodówce. Smacznego.  

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł23. Oleski Konkurs Fotograficzny
Następny artykułWielka Brytania: Kilkudziesięciu aktywistów blokowało drogę do parlamentu. Zostali aresztowani