Tekst i zdjęcie:
Pyszna przekąska na codzień i od święta
- Czas przygotowania: do 30 min
- Stopień trudności: Łatwe
- Pora dnia: Przekąska
- Sposób przygotowania: gotowane
- Liczba porcji: więcej
- na grilla
- dieta
- karnawal
- bezglutenowe
Składniki:
- ocet jabłkowy, 4 łyżk.
- olej, 0.5 l
- oliwa z oliwek, 0.5 l
- rozdrobnione zioła, 2 łyżk.
- ząbek czosnku, 4 szt.
- zioła prowansalskie, 2 łyżk.
- ser kozi, 200 g
- feta, 200 g
- chilli, 0.5 kg
Sposób przygotowania
Papryczki oczyszczamy – obcinamy górę, wydrążamy. Sery mieszamy z ząbkiem czosnku i ziołami prowansalskimi. Oliwę i olej rzepakoway podgrzewamy do około 95 stopni Celsjusza. Gotujemy wodę, dodajemy do niej ocet. Wrzucamy do niej wydrążone papryczki – partiami i gotujemy kilka minut. Odcedzamy. Zostawiamy do wystygnięcia. Faszerujemy papryczki i umieszczamy je w słoju. Dorzucamy pokrojone w plasterki ząbki czosnku i zioła. Zalewamy podgrzanym olejem i szczelnie zakręcamy. Zostawiamy do wystygnięcia i przechowujemy w lodówce. Smacznego.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS