A A+ A++

Bajeczne kształty i wzory, zapach przyciągający tłum i ten wspaniały smak! Piernik Kasztelan Biecki przygotowany przez Polskie Piekarnie z Libuszy zrobił furorę w Krakowie.

 

Pod koniec września delegacja z Biecza – przedstawiciele firmy Polskie Piekarnie w Libuszy, Muzeum Ziemi Bieckiej i Punktu Informacji Turystycznej – wzięła udział w wydarzeniu konferencyjno-wystawienniczym Stół dziedzictwa kulturowego i kulinarnego Małopolski realizowanym przez Uniwersytet Rolniczy w Krakowie.

W wydarzeniu tym wzięło udział około 20 gmin z Małopolski, które mogą poszczycić się bogatym dziedzictwem kulturowym i regionalnymi produktami kulinarnymi. Stoisko gminy Biecz cieszyło się ogromnym zainteresowaniem przybyłych gości, których przyciągnął zapach bieckiego piernika, jego różnorodne kształty i wzory oraz piękna dekoracja namiotu przygotowana przez firmę Polskie Piekarnie.

Piernik Kasztelan Biecki w mgnieniu oka rozszedł się jak „ciepłe bułeczki”, a wiele degustujących go osób pytało o tajny przepis i recepturę.

Zaciekawienie wzbudzał także Mistrz Świętej Sprawiedliwości, który opowiadał o profesji katowskiej.



Na stoisku sprzedawane były również publikacje o Bieczu i rozdawa … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułŹle segregujemy – wyższa stawka za łamanie zasad
Następny artykułCzwarta fala koronawirusa. Nowy punkt szczepień przeciwko COVID-19 w Bielsku-Białej