Bajeczne kształty i wzory, zapach przyciągający tłum i ten wspaniały smak! Piernik Kasztelan Biecki przygotowany przez Polskie Piekarnie z Libuszy zrobił furorę w Krakowie.
Pod koniec września delegacja z Biecza – przedstawiciele firmy Polskie Piekarnie w Libuszy, Muzeum Ziemi Bieckiej i Punktu Informacji Turystycznej – wzięła udział w wydarzeniu konferencyjno-wystawienniczym Stół dziedzictwa kulturowego i kulinarnego Małopolski realizowanym przez Uniwersytet Rolniczy w Krakowie.
W wydarzeniu tym wzięło udział około 20 gmin z Małopolski, które mogą poszczycić się bogatym dziedzictwem kulturowym i regionalnymi produktami kulinarnymi. Stoisko gminy Biecz cieszyło się ogromnym zainteresowaniem przybyłych gości, których przyciągnął zapach bieckiego piernika, jego różnorodne kształty i wzory oraz piękna dekoracja namiotu przygotowana przez firmę Polskie Piekarnie.
Piernik Kasztelan Biecki w mgnieniu oka rozszedł się jak „ciepłe bułeczki”, a wiele degustujących go osób pytało o tajny przepis i recepturę.
Zaciekawienie wzbudzał także Mistrz Świętej Sprawiedliwości, który opowiadał o profesji katowskiej.
Na stoisku sprzedawane były również publikacje o Bieczu i rozdawa … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS