A A+ A++

W Pawłowicach odbyło się Śląskie Święto Karpia, współorganizowane przez Stowarzyszenie Rybackie „Żabi Kraj” ze Skoczowa. W jego ramach przeprowadzono Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Ryb Słodkowodnych dla uczniów szkół gastronomicznych. Wśród startujących nie zabrakło reprezentacji naszego regionu.

Swoich sił w kulinarnym konkursie próbowali: Julia Zawada, Dawid Kotwica i Dariusz Cieślar z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej w Cieszynie. Ich zadaniem było przygotowanie dania głównego, którego podstawowym składnikiem był karp.

Na podium znalazła się Julia Zawada, której jurorzy przyznali trzecie miejsce za kotleciki z karpia na konfiturze z czerwonej cebuli i puree ziemniaczano-cytrynowe.

Fot. z archiwum ZSEG w Cieszynie

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDziś premiera Windows 11 – uzyskaj system, którego miało nie być
Następny artykułAleż ostro! Czarnek do dziennikarki TVN-u: “Jesteście współwinni tego handlu ludźmi”