A A+ A++

Zapisz jako PDF

Tekst i zdjęcie:

Karp pieczony na zimno, tak jak dawniej na ognisku przy pięknych widokach.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
  • na grilla

Składniki:
  • oliwa z oliwek, 3 łyżk.
  • curry, 1 szczypta
  • kolendra, 1 szczypta
  • majeranek, 1 szczypta
  • papryka słodka, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • karp , 2 kg
  •  
Sposób przygotowania

Żywego karpia nacieramy mieszanka przypraw z papryki słodkiej, majeranku, kolendry, czosnku, curry, soli i pieprzu. Wsadzamy naszego karpia miedzy kijki tak aby nam nie wypadł i nabijamy przy ognisku około 50-80 cm. Pieczemy naszego karpia miedzy 4-8 godzin. Wyciskamy cytrynę na gotowego karpia i posalamy według uznania. Serdecznie zapraszamy na film.  

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOd niedzieli Narodowe Rekolekcje i zawierzenie Narodu i Kościoła w Polsce św. Józefowi
Następny artykułNiemcy. W Hanau powstały miejsca parkingowe dla LGBT i imigrantów