Tekst i zdjęcie:
Dzisiaj gotujemy makaron z sosem pomidorowym prosto z Polski.
- Czas przygotowania: do 15 min
- Stopień trudności: Łatwe
- Pora dnia: Obiad
- Sposób przygotowania: smażone
- Liczba porcji: cztery
- idealne dla dzieci
Składniki:
- parmezan, 20 dag
- przyprawa do spaghetti, 1 szt.
- cebula, 1 szt.
- czosnek, 2 szt.
- sos pomidorowy, 0.5 kg
- makaron , 0.5 kg
Sposób przygotowania
Warunki domowe. Prosty przepis w 15 min. cieszymy się pysznym włoskim makaronem z sosem pomidorowym czyli po włosku spaghetti bolognese. Używamy makaronu włoskiego, sosu ręcznie zrobionego z pomidorów lima. Do tego mięso wieprzowo-wołowe, czosnek , cebula oraz przyprawy papryka czerwona papryka słodka , majeranek, kolendra, sól, pieprz i szczypta curry. Makaron gotujemy w osolonej wodzie 6-8 minut na pół twardo. Kroimy cieniutko cebulkę i czosnek. Na rozgrzana patelnie dajemy oliwę z oliwek i wrzucamy mięso. Następnie dodajemy czosnek, cebulę i na końcu przyprawy. Po 1-3 minutach gdy mięso już dojdzie do siebie i się zarumieni dodajemy sos pomidorowy z naszych naturalnych pomidorów robiony ręcznie. Następnie gotujemy jeszcze przez 3 min.Gotowe danie posypujemy serem parmezan. Serdecznie zapraszamy
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS