A A+ A++

Zapisz jako PDF

Tekst i zdjęcie:

Dzisiaj gotujemy makaron z sosem pomidorowym prosto z Polski.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci

Składniki:
  • parmezan, 20 dag
  • przyprawa do spaghetti, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 2 szt.
  • sos pomidorowy, 0.5 kg
  • makaron , 0.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Warunki domowe. Prosty przepis w 15 min. cieszymy się pysznym włoskim makaronem z sosem pomidorowym czyli po włosku spaghetti bolognese. Używamy makaronu włoskiego, sosu ręcznie zrobionego z pomidorów lima. Do tego mięso wieprzowo-wołowe, czosnek , cebula oraz przyprawy papryka czerwona papryka słodka , majeranek, kolendra, sól, pieprz i szczypta curry. Makaron gotujemy w osolonej wodzie 6-8 minut na pół twardo. Kroimy cieniutko cebulkę i czosnek. Na rozgrzana patelnie dajemy oliwę z oliwek i wrzucamy mięso. Następnie dodajemy czosnek, cebulę i na końcu przyprawy. Po 1-3 minutach gdy mięso już dojdzie do siebie i się zarumieni dodajemy sos pomidorowy z naszych naturalnych pomidorów robiony ręcznie. Następnie gotujemy jeszcze przez 3 min.Gotowe danie posypujemy serem parmezan. Serdecznie zapraszamy 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRunjaić: Gdybym nie widział sensu pracy, zrezygnowałbym
Następny artykułPolicja Zabrze: Areszt dla włamywacza recydywisty