Tekst i zdjęcie:
Świetny przepis na jesienne dni
- Czas przygotowania: do 30 min
- Stopień trudności: Łatwe
- Pora dnia: Obiad
- Sposób przygotowania: gotowane
- Liczba porcji: dwie
Składniki:
- spaghetti, spaghettini, spaghettoni, 200 g
- rydze, 200 g
- masło klarowane, 2 łyżk.
- cebula, 1 szt.
- ząbek czosnku, 2 szt.
- sól, 1 szczypta
- mielony pieprz, 2 szczypta
- białe wino, 50 ml
- posiekana pietruszka, 1 łyżk.
- posiekany koper, 1 łyżk.
Sposób przygotowania
Na maśle klarowanym szklimy cebulę i czosnek, następnie dodajemy pokrojone w paski grzyby. Chwilę dusimy. Dodajmy sól, pieprz i podlewamy białym winem. Dusimy, aż alkohol odparuje. W międzyczasie gotujemy al dente makaron. Grzyby podlewamy odrobiną wody z makaronu, redukujemy dodajemy resztę masła. Następnie dorzucamy posiekany koperek i pietruszkę. Wszystko razem mieszamy. można posypać parmezanem.
Nieprawidłowy adres
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS