A A+ A++

Zapisz jako PDF

Tekst i zdjęcie:

Zupa z leśnych grzybów

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej

Składniki:
  • natka pietruszki, 2 łyżk.
  • masło, 2 łyżk.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • świeży grzyb, 10 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • ziemniak, 5 szt.
  • woda, 2 l
  • liść bobkowy, 2 szt.
  • ziele angielskie, 5 szt.
  • sól, 0.5 łyżecz.
  • mielony pieprz, 0.5 łyżecz.
  • Śmietana 18% , 4 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Na połowie masła podsmażamy pokrojoną w kostkę cebul i wyciśnięty lub poszatkowany czosnek. Chwilę podsmażamy. Następnie dorzucamy pokrojone w niezbyt dużą kostkę grzyby. Chwilę dusimy. Zalewamy wodą lub bulionem. Dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie – gotujemy około 30 minut. Gdy warzywa będą miękkie. Dodajemy zahartowaną zupą śmietanę oraz poszatkowaną pietruszkę. Smacznego 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBiałystok. Protestowali przeciw wspieraniu białoruskiego reżimu przez koncern Ikea
Następny artykułFinał ćwiczenia RescueDays 2021