Tekst i zdjęcie:
Zupa z leśnych grzybów
- Czas przygotowania: do 1 godziny
- Stopień trudności: Łatwe
- Pora dnia: Obiad
- Sposób przygotowania: gotowane
- Liczba porcji: więcej
Składniki:
- natka pietruszki, 2 łyżk.
- masło, 2 łyżk.
- ząbek czosnku, 2 szt.
- cebula, 1 szt.
- świeży grzyb, 10 szt.
- marchew, 1 szt.
- ziemniak, 5 szt.
- woda, 2 l
- liść bobkowy, 2 szt.
- ziele angielskie, 5 szt.
- sól, 0.5 łyżecz.
- mielony pieprz, 0.5 łyżecz.
- Śmietana 18% , 4 łyżk.
Sposób przygotowania
Na połowie masła podsmażamy pokrojoną w kostkę cebul i wyciśnięty lub poszatkowany czosnek. Chwilę podsmażamy. Następnie dorzucamy pokrojone w niezbyt dużą kostkę grzyby. Chwilę dusimy. Zalewamy wodą lub bulionem. Dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie – gotujemy około 30 minut. Gdy warzywa będą miękkie. Dodajemy zahartowaną zupą śmietanę oraz poszatkowaną pietruszkę. Smacznego
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS