Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Przesmażamy je na oliwie lub maśle, a następnie wrzucamy do garnka, do którego wlewamy bulion. Dynię obieramy, kroimy w kostkę, a potem wrzucamy do garnka z bulionem. Gotujemy przez około 20 minut, aż dynia stanie się miękka. W tym czasie myjemy pierś z kurczaka i kroimy ją w niewielkie kawałki. Następnie doprawiamy je solą i pieprzem. Do naczynia z mięsem wrzucamy również pokrojoną na plasterki papryczkę chilli oraz imbir. Tak przygotowane kawałki kurczaka wrzucamy na patelnię i przesmażamy na oliwie. Gdy dynia w bulionie się zagotuje, to odstawiamy ją do przesygnięcia, a następnie blendujemy, by uzyskać gładką konsystencję kremu. Do gotowej zupy wrzucamy pikantne kawałki kurczaka i doprawiamy na koniec solą i pieprzem do smaku.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS