A A+ A++

Czy wiecie co można było zjeść na obiad cztery tysiące lat temu? Na to, oraz inne pytania, o kuchnię w przeszłości postaramy się odpowiedzieć podczas tegorocznej edycji Europejskich Dni Dziedzictwa w Skansenie Karpacka Troja w Trzcinicy. Przybliżymy Wam tajniki kuchni z epoki brązu oraz zdradzimy jakie potrawy pojawiały się na stołach wczesnośredniowiecznych Słowian. Wydarzenie odbędzie się plenerowo oraz on-line. Zapraszamy do poznania Smaków Przeszłości już 11 i 12 września 2021 r.

Program

Sobota:

12.00 – o tym co w średniowieczu jadano

12.30 – o utensyliach kuchennych 

13.00 – inscenizacja, z kuchnią w tle

14.00 – konkurs dla publiczności z nagrodą!

14.30 – słowiańska kuchnia w przekazach podróżników i kronikarzy

15.00 – o tym jak w średniowieczu gotowano

15.30 – u miodosytnika

Niedziela:

12.00 – inscenizacja, z kuchnią w tle 

12.30 – pogadanka o ziołach

13.00 – o tym co w średniowieczu jadano

14.00 – konkurs dla publiczności z nagrodą!

14.30 – o utensyliach kuchennych

15.00 – o tym jak w średniowieczu gotowano

15.30 – u miodosytnika

Skansen Archeologiczny Karpacka Troja w Trzcinicy/red

Napisany dnia: 07.09.2021, 15:00

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł​Zendaya wyznała, że chodzi na terapię, bo nie radzi sobie z dręczącym ją smutkiem
Następny artykułMinisterstwo Zdrowia: 406 nowych zakażeń, zmarło 13 osób z COVID-19