Czy wiecie co można było zjeść na obiad cztery tysiące lat temu? Na to, oraz inne pytania, o kuchnię w przeszłości postaramy się odpowiedzieć podczas tegorocznej edycji Europejskich Dni Dziedzictwa w Skansenie Karpacka Troja w Trzcinicy. Przybliżymy Wam tajniki kuchni z epoki brązu oraz zdradzimy jakie potrawy pojawiały się na stołach wczesnośredniowiecznych Słowian. Wydarzenie odbędzie się plenerowo oraz on-line. Zapraszamy do poznania Smaków Przeszłości już 11 i 12 września 2021 r.
Program
Sobota:
12.00 – o tym co w średniowieczu jadano
12.30 – o utensyliach kuchennych
13.00 – inscenizacja, z kuchnią w tle
14.00 – konkurs dla publiczności z nagrodą!
14.30 – słowiańska kuchnia w przekazach podróżników i kronikarzy
15.00 – o tym jak w średniowieczu gotowano
15.30 – u miodosytnika
Niedziela:
12.00 – inscenizacja, z kuchnią w tle
12.30 – pogadanka o ziołach
13.00 – o tym co w średniowieczu jadano
14.00 – konkurs dla publiczności z nagrodą!
14.30 – o utensyliach kuchennych
15.00 – o tym jak w średniowieczu gotowano
15.30 – u miodosytnika
Skansen Archeologiczny Karpacka Troja w Trzcinicy/red
Napisany dnia: 07.09.2021, 15:00
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS