A A+ A++

Kiedy przeczytałyśmy książkę “Zupa z granatów” Marshy Mehran, do naszego zbioru przepisów kulinarnych trafiły dwa: uszy słonia i cebulowa zupa z soczewicą. Te irańskie ciasteczka do złudzenia przypominają nasz rodzimy chrust, inaczej zwany faworkami. Pachną jednak jak z baśni z 1000 i jednej nocy: różą, kardamonem i cynamonem. Cały sekret tkwi w rozwałkowaniu ciasta na grubość arkusza papieru. Im cieniej rozwałkujemy, tym bardziej kruche i chrupiące będą wonne kokardki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZ mapy Warszawy znikną trzy wielkie galerie handlowe?
Następny artykuł5 rzeczy, o które musisz zapytać kupując komputer dla ucznia