A A+ A++

“Przez te 15 lat wiele się zmieniło, jeśli chodzi o podejście ludzi do dobrego jedzenia” – mówi organizator festiwalu Wojciech Lewandowski.

Kiedy 15 lat temu organizowaliśmy pierwszą edycję ten rynek wyglądał zupełnie inaczej. Wtedy pomysł, żeby producenci regionalnych specjałów przyjechali na Stary Rynek i przy dźwiękach np. jazzu oferowali dobrą kiełbasę czy ser wydawał się aberracją. Dzisiaj takich festiwali, takich imprez w Polsce jest kilkadziesiąt, jeżeli nie kilkaset, bo to znaczy, że byliśmy prekursorem pewnego trendu. Bardzo ważne, żeby przychodziły całe rodziny. Temu służą np. tegoroczne warsztaty “kuchnia na spotkanie pokoleń”

 – mówi Wojciech Lewandowski.

W czasie festiwalu m.in. znany z poprzednich lat Jarmark Dobrego Smaku na Starym Rynku, a także “konopne gotowanie”, czego inspiracją był program Roberta Makłowicza. Używane będą te konopie, które są legalne.

Będzie też konkurs na najlepszą nalewkę – udział mogą wziąć hobbyści-amatorzy, zgłoszenia do 14 sierpnia. Festiwal rozpocznie się 12 sierpnia i potrwa trzy dni.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGłosowanie na najlepszą przestrzeń publiczną w województwie. Dwa projekty z Częstochowy
Następny artykułTrwa polski medalowy wtorek na igrzyskach olimpijskich!