A A+ A++

Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem zamieszczonym na opakowaniu.
Pomidory sparz i obierz ze skórek.
Na patelni rozsmaruj i rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidory oraz obrany i drobno posiekany czosnek. Duś kilka minut na małym ogniu, aż pomidory się rozpadną i zaczną ładnie pachnieć.
Dodaj jarmuż i duś kolejne 3–4 minuty. Jeśli pomidory puściły sporo wody, zwiększ ogień i częściej mieszaj, by odparować jej nadmiar.
Dodaj fasolę, czarnuszkę, dopraw do smaku i wymieszaj.
Zestaw z ognia i odstaw na 2 minuty (kilka razy zamieszaj, by fasola lekko się podgrzała).
Sos pomidorowy wylej na gotową, odcedzoną kaszę. Udekoruj pokruszonym serem i kaparami

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł„Kroki” – od czerwca dostępny jest pierwszy wybór wierszy Macieja Bieszczada
Następny artykułKolejne afery wychodzą na jaw. Faszerowano ją narkotykami