Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem zamieszczonym na opakowaniu.
Pomidory sparz i obierz ze skórek.
Na patelni rozsmaruj i rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidory oraz obrany i drobno posiekany czosnek. Duś kilka minut na małym ogniu, aż pomidory się rozpadną i zaczną ładnie pachnieć.
Dodaj jarmuż i duś kolejne 3–4 minuty. Jeśli pomidory puściły sporo wody, zwiększ ogień i częściej mieszaj, by odparować jej nadmiar.
Dodaj fasolę, czarnuszkę, dopraw do smaku i wymieszaj.
Zestaw z ognia i odstaw na 2 minuty (kilka razy zamieszaj, by fasola lekko się podgrzała).
Sos pomidorowy wylej na gotową, odcedzoną kaszę. Udekoruj pokruszonym serem i kaparami
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS