Festyn jedzenia z krajów Wschodu trwał w sobotę i niedzielę na placu przed Centrum Handlowym Focus Mall przy ul. Jagiellońskiej. Jeszcze można zdążyć, bo kończy się dziś (18 lipca) o godz. 18. W Focus Mallu od soboty pachnie egzotycznymi przyprawami: trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli.
A czego można spróbować i potem kupić podczas Festiwalu Azjatyckiego? Są dymiące tajskie stragany, świeże japońskie sushi, indyjska aromatyczna pakora, a także gruzińskie chaczapuri i libański tabbouleh. Są też marynowana rzepa i czarny sezam, domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, zupa pho i wietnamskie kanapki bahn mi. Nie zabrakło również dań kuchni koreańskiej oraz malezyjskiej, jak i naturalnych azjatyckich kosmetyków.
Wszystkie bez wyjątku znalazły swoich amatorów. Ruch podczas obu dni Festiwalu Azjatyckiego był spory.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS