A A+ A++

Festyn jedzenia z krajów Wschodu trwał w sobotę i niedzielę na placu przed Centrum Handlowym Focus Mall przy ul. Jagiellońskiej. Jeszcze można zdążyć, bo kończy się dziś (18 lipca) o godz. 18. W Focus Mallu od soboty pachnie egzotycznymi przyprawami: trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli. 

A czego można spróbować i potem kupić podczas Festiwalu Azjatyckiego? Są dymiące tajskie stragany, świeże japońskie sushi, indyjska aromatyczna pakora, a także gruzińskie chaczapuri i libański tabbouleh. Są też marynowana rzepa i czarny sezam, domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, zupa pho i wietnamskie kanapki bahn mi. Nie zabrakło również dań kuchni koreańskiej oraz malezyjskiej, jak i naturalnych azjatyckich kosmetyków.

Wszystkie bez wyjątku znalazły swoich amatorów. Ruch podczas obu dni Festiwalu Azjatyckiego był spory.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTokio 2020. Matteo Berrettini nie wystąpi w igrzyskach olimpijskich
Następny artykułJudo, Rybnik: Julia Kowalczyk i Agata Perenc są już w Japonii