Oczywiście jeżeli dany restaurator na przedłużenie jego funkcjonowania się zdecyduje. Będzie pewnie musiał je zabezpieczyć przed pogodą czy zapewnić ogrzewanie. Na dostosowanie ogródków i ich aranżacji przedsiębiorcy mają mieć czas do końca marca przyszłego roku. Co ważne, dłuższe otwarcie ogródków gastronomicznych w formie całorocznej, ma pozwolić branży odrobić pandemiczne straty, zyskają tez większą przestrzeń, co pozwoli im gościć więcej klientów. Jak wyjaśnia magistrat, sytuowanie ogródków restauracyjnych w pasie drogowym w Alejach będzie obowiązywać w jednej linii, to z kolei nowe zarządzone wymogi estetyczne. Wszystko wskazuje na to, że wiele z tych miejsc faktycznie nie zniknie po letnim sezonie. Właściciele gastronomii przygotowują się jeszcze do wprowadzonych zarządzeniem prezydenta zmian.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS