A A+ A++

Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Jedną szklankę mleka wlej do budyni i rozpuść (na zimno). Do rondelka wlej pozostałe 4 szklanki mleka, wsyp cukier, dodaj masło. Gdy się zagotuje, wlej uprzednio rozpuszczony budyń i wymieszaj. Pokrojone brzoskwinie dodaj do ugotowanego budyniu i znów wymieszaj. Dno blachy o wymiarach 22×32 cm wyłóż papierem do pieczenia i ułóż pierwszą warstwę ciastek. Na nie wyłóż połowę masy budyniowej, następnie drugą warstwę ciastek, a na nie drugą połowę masy budyniowej. Wierzch przykryj trzecią warstwą ciastek. Przygotuj lukier, czyli cukier puder wymieszaj z gorącą wodą. Na końcu całość polukruj. Ciasto włóż na 2 godz. do lodówki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułFrancusko-polskie Boże Narodzenie
Następny artykułZobacz jak wygląda mieszkanie z lat 50-tych po remoncie