A A+ A++

Młode ziemniaki oskrob i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie (a jeśli nie masz młodych, to ugotuj je w mundurkach). Następnie odcedź, wystudź i pokrój w dużą kostkę, natomiast pora i rzodkiewki w cienkie plasterki. Do miski przełóż pokrojone ziemniaki, dorzuć pora, rzodkiewki i wymieszaj. Do drugiej miski wlej oliwę, dodaj sok z cytryny, musztardę, sól, pieprz i też wymieszaj. Tak przygotowany sos wstaw do lodówki na 20 min, żeby się “przegryzł”. Po tym czasie wlej sos do sałatki i wymieszaj.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułUwaga na Szymborskiej, wycinają drzewa
Następny artykułSłuchawki ostrzegą pieszego o niebezpieczeństwie