A A+ A++

Kwestia odpowiednich ziaren i kawiarki jest kluczowa, a użycie tanich zamienników raczej nie da efektu jak z włoskiej kawiarni, ale nie oznacza to konieczności wyboru markowych, drogich gadżetów. Spytaj w lokalnej kawiarni o używaną mieszankę, gdyż kawy z lokalnych palarni dorównują jakością tym importowanym, a są dużo tańsze. Możesz też poprosić o zmielenie kawy na miejscu, ale ważne, aby wskazać sposób jej parzenia, czyli kawiarkę. Odradza się używanie zwykłych kaw za sklepu – ich smak nie dorównuje tym świeżo mielonym. Lepiej już kupić kawę ziarnistą i prosty młynek (najlepiej ręczny) i zmielić kawę samemu. Zapach, smak i ogromna satysfakcja gwarantowane.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZAWIADOMIENIE MARSZAŁKA WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO
Następny artykułStarachowicki sport na kartach książki Eugeniusza Majchrzyka