Kwestia odpowiednich ziaren i kawiarki jest kluczowa, a użycie tanich zamienników raczej nie da efektu jak z włoskiej kawiarni, ale nie oznacza to konieczności wyboru markowych, drogich gadżetów. Spytaj w lokalnej kawiarni o używaną mieszankę, gdyż kawy z lokalnych palarni dorównują jakością tym importowanym, a są dużo tańsze. Możesz też poprosić o zmielenie kawy na miejscu, ale ważne, aby wskazać sposób jej parzenia, czyli kawiarkę. Odradza się używanie zwykłych kaw za sklepu – ich smak nie dorównuje tym świeżo mielonym. Lepiej już kupić kawę ziarnistą i prosty młynek (najlepiej ręczny) i zmielić kawę samemu. Zapach, smak i ogromna satysfakcja gwarantowane.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS